PLUS Venray ondersteunt lokale biodiversiteit

PLUS-Venray-ondersteunt-biodiversiteit

PLUS Venray ondersteunt de lokale biodiversiteit 

In Venray heeft PLUS Supermarkt Guido van Dijck een BIJ-zonder initiatief gelanceerd om de lokale biodiversiteit te ondersteunen. Het centrale punt van dit project is de installatie van een indrukwekkend bijenhotel. Indrukwekkend omdat het bijenhotel is vervaardigd uit duurzaam cortenstaal, in de vorm van de kenmerkende letters van de PLUS Supermarkt. 

Het bijenhotel dient als belangrijke nestgelegenheid voor wilde bijen. Echter het dient ook als een visueel statement van de betrokkenheid van PLUS Supermarkt om de lokale flora en fauna te ondersteunen.

Vleermuiskasten en nestkasten voor vogels

Daarnaast zijn er vleermuiskasten en nestkasten voor stadsvogels strategisch geplaatst rondom de supermarkt, waardoor de lokale biodiversiteit wordt verrijkt. De vleermuiskasten bieden veilige zomer- en paarverblijven aan vleermuizen. De nestkasten bieden veilige nestgelegenheid aan diverse stadsvogels.

Montage-vleermuiskasten-en-nestkasten-PLUS-Venray
PLUS-Venray-ondersteunt-lokale-biodiversitet

Educatieve bebording

In de omgeving van de supermarkt worden educatieve borden opgehangen. Dit om de bewustwording over het belang van biodiversiteit te vergroten. Deze educatieve borden alsmede een speciale bewonersbrief bieden nuttige informatie aan supermarktbezoekers, leveranciers, medewerkers en omwonenden over de verschillende aspecten van het project. Zo is er communicatie over de rol van wilde bijen in de bestuiving van gewassen, het belang van vleermuizen in de controle van insectenpopulaties, en hoe nestkasten stadsvogels kunnen ondersteunen.

Bijenhotelletters-custom-made-PLUS-Venray
Bijenhotelletters-PLUS-Venray-bijenhotelkopen

Actieve rol in het bevorderen van biodiversiteit

Dit project is een goed voorbeeld van hoe bedrijven een actieve rol kunnen spelen in het bevorderen van biodiversiteit en het creëren van een duurzame omgeving voor mens en natuur. PLUS Supermarkt in Venray toont hiermee haar toewijding aan het ondersteunen van het lokale ecosysteem en het versterken van de band met de gemeenschap.

PLUS-Venray-ondersteunt de-lokale-biodiversiteit 

PLUS Venray ondersteunt de lokale biodiversiteit. meer informatie over PLUS Guido van Dijck? Klik hier 

Custom-made bijenhotel: Wil je ook custom-made bijenhotel-letters waarmee je als bedrijf de zichtbaarheid vergroot en een statement maakt? Neem dan contact met ons op. Alle letters en cijfers combinaties zijn mogelijk. In onze eigen werkplaats hebben wij alle voorzieningen en mogelijkheden om dit soort maatwerk te leveren.

Misschien vind je dit ook interessant

educatieve posten bijenhotel
Nieuws

Nieuw educatief postermateriaal

Nieuw educatief postermateriaal  Bijenhotelkopen.nl heeft onlangs een nieuw product gelanceerd dat gericht is op het vergroten van bewustwording over het belang van het ondersteunen van

Lees verder »
Winkelwagen