BREEAM - GPR

BREAAM versus GPR

In de wereld van duurzame bouw en gebouwcertificeringen springen twee prominente raamwerken eruit: BREEAM en GPR. Maar wat maakt ze anders?

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method.

GPR staat voor Gemeentelijke Praktijk Richtlijn waarvan GPR Gebouw onderdeel is.

BREEAM en GPR Gebouw streven er allebei naar de milieuprestaties van gebouwen te kwantificeren en te verbeteren, maar ze benaderen het op verschillende manieren.

GPR Gebouw


BREEAM, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, is een uitgebreide beoordelingsmethode die verschillende aspecten van de duurzaamheid van een gebouw evalueert, zoals energie-efficiëntie, gebruikte materialen en ecologische impact.

Aan de andere kant richt GPR, een Nederlandse digitale tool, zich op het beoordelen van gebouwen over thema’s zoals energie, milieu, gezondheid, bruikbaarheid en toekomstige waarde, waarbij numerieke scores aan elk worden toegekend.

Bijenhotel-letters-voor-distributiecentrum-DHL-weert
BREEAM-GPR

Bijdrage aan certificering met dierbeschermingsproducten

Hoe kunnen producten van Bijenhotelkopen.nl, zoals bijenhotels, vleermuiskasten, egelhuizen en nestkasten voor vogels, bijdragen aan deze certificeringen?

Deze dierenbeschermingsproducten verbeteren niet alleen de biodiversiteit en de gezondheid van ecosystemen, maar kunnen ook een positieve invloed hebben op de duurzaamheidsprestaties van gebouwen. Het integreren van dergelijke habitats in bouwprojecten kan waardevolle punten opleveren voor BREEAM- of GPR-certificering.

Bijvoorbeeld, het opnemen van nestkasten voor vogels en vleermuiskasten in ontwerpen van gebouwen bevordert de natuurbescherming en kan bijdragen aan hogere scores op het gebied van biodiversiteit en milieu. Bovendien is het bieden van onderdak aan bestuivers zoals bijen en het ondersteunen van lokale ecosystemen in lijn met de duurzaamheidsdoelen van beide raamwerken.

In de nieuwste versie van GPR (versie 4.0), die zowel bestaande als nieuwe gebouwen evalueert, komt een beoordeling van 6 overeen met de geldende regelgevingsnormen. Door strategisch dierenbeschermingsproducten op te nemen, kunnen ontwikkelaars en bouwers deze normen overstijgen en zo hun toewijding aan duurzaamheid en milieubescherming aantonen.

Samen investeren in een groene en duurzame toekomst

 

Concluderend, het omarmen van natuurvriendelijke oplossingen komt niet alleen onze natuur ten goede, maar versterkt ook het algehele duurzaamheidsprofiel van gebouwen, perfect in lijn met de doelstellingen van BREEAM en GPR.

Laten we blijven innoveren en natuur integreren in onze bebouwde omgeving voor een groenere, meer duurzame toekomst.

bijenhotel-DHL

Wij leveren professionele bijenhotels, maar ook nestkasten en vleermuiskasten, voor BREEAM projecten en GPR Gebouw projecten. Klanten zijn o.a. PostNL, DHL, Van der Valk Hotels, diverse bouwbedrijven zoals Hercuton en Aan de Stegge en diverse ecologische adviesbureaus.

Op de foto’s zijn te enkele projecten te zien:

  • DSV, BREEAM Excellent gecertificeerde vestiging
  • DHL (distributiecentrum Weert), BREEAM Excellent gecertificeerde vestiging
  • Winterwarm Heating Solutions BV, BREEAM Outstanding gecertificeerde vestiging

Wilt u meer informatie hierover ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Winkelwagen