Groene Schoolplein

Steeds meer groene schoolpleinen

Het is fantastisch dat steeds meer scholen ‘groene schoolpleinen’ inrichten omdat ze de meerwaarde van een groene buiten- en speelruimte inzien. Het stimuleert kinderen te bewegen, verbetert leerprestaties, maakt kinderen socialer en stimuleert de motorische ontwikkeling. Daarnaast vergroot het ook de lokale biodiversiteit.

Voor het bijvriendelijk inrichten van deze ‘groene schoolpleinen’ plaatsen wij regelmatig bijenhotels met educatieve bebording.

Bij de plaatsing van een bijenhotel op een schoolplein wordt door ons vaak uitleg gegeven over de werking en de functie van het bijenhotel. Ook wordt verteld dat wilde bijen niet steken en heel belangrijk zijn voor de bestuiving. Deze uitleg wordt mede gegeven omdat ouders het plaatsen van een bijenhotel vaak spannender vinden dan de leerlingen zelf. Zij denken dat het gevaarlijk is en dat de bijen steken. De leerlingen zelf weten vaak al meer over de wilde bijen en het belang van de wilde bijen.

Ontzettend leuk dat leerlingen altijd zo enthousiast reageren en veel vragen stellen!

groene-schoolplein

Natuur in de wijk

Voor het project Natuur in de wijk in samenwerking met Orbis hebben wij al op meer dan 15 verschillende basisscholen in Noord-Brabant bijenhotels geplaatst. Mede door en subsidieregeling voor scholen, plaatsen we in 2023 nog veel meer bijenhotels.

Het bijvriendelijk inrichten van groene schoolpleinen

In opdracht van de Omgevingsdienst IJmond hebben wij diverse bijenhotels geplaatst.

Maar ook bij diverse andere andere scholen hebben wij bijenhotels geplaatst, zoals de Josefschool in Overloon, Kamperschouw in Kamperland en RKBS Sint Antoniusschool in Nieuwe Niedorp.

groen-schoolplein-bijenhotel
groene-schoolplein

Educatief informatiebord

Bij het bijenhotel bieden we ook een speciaal informatiebord voor de jonge natuurliefhebbers aan, geschreven in taal die kinderen begrijpen. Dit kleurrijke bord legt op een toegankelijke manier uit waarom wilde bijen zo belangrijk zijn en hoe bijenhotels werken. Het bevat leuke wetenswaardigheden, grappige illustraties en gemakkelijk te lezen teksten.

Speciaal kinderbord in Jip & Janneke taal incl. robuust houten frame, kosten euro 299 excl. btw en leveringskosten.

Winkelwagen