Over ons

Sociaal ondernemen

Bijenhotelkopen.nl is een unieke Nederlandse sociale onderneming. Wij ondernemen sociaal en duurzaam, met een maatschappelijke missie. Wij willen maatschappelijke meerwaarde creëren, want met elkaar kunnen we onze leefomgeving veranderen en verbeteren.

We willen niets minder dan de wereld verbeteren. Daarom zijn we een sociale onderneming, die het maatschappelijk doel vooropstelt. We willen laten zien dat commerciële bedrijfsvoering en een maatschappelijk hart wél hand in hand kunnen gaan. Het gaat voor ons om meer dan een duurzaam bijenhotel verkopen; we willen anderen inspireren om ook sociaal te ondernemen.
Wij werken samen met diverse sociale werkplaatsen en instellingen. We vinden het namelijk belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze maatschappij. Onze sociale partners integreren mensen in de samenleving door middel van werk. Mensen die om welke reden dan ook een afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt. Samen met onze sociale partners maken wij het mogelijk dat mensen volwaardig aan het werk kunnen, daar waar het hen op eigen kracht (nog) niet lukt.

Bianca Pouw en Leon Gerrits

” We kijken niet naar beperkingen maar naar de talenten van onze BIJzondere medewerkers en wat hij of zij nog kan leren. Zelfs doorstromen naar een reguliere baan is een mogelijkheid!”.

Bianca Pouw, eigenaar

HARRIE Gecertificeerd

Hulpvaardig - Alert - Realistisch - Rustig - Instruerend - Eerlijk

Bijenhotelkopen.nl is HARRIE gecertificeerd

HARRIE is de personificatie van de ideale werkgever / collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een extra ondersteuningsbehoefte. HARRIE staat voor: Hulpvaardig; Alert; Realistisch; Rustig; Instruerend en Eerlijk. Uit onderzoek van CNV Jongeren en Vilans blijkt dat de kans op succesvol participeren op de werkvloer aanzienlijk wordt verhoogd wanneer de werknemer met een arbeidsbeperking wordt ondersteund door een HARRIE.

Onze eigenaar Bianca Pouw heeft de meerdaagse HARRIE training gevolgd en is een gecertificeerde HARRIE. Heb jij een afstand tot de arbeidsmarkt en wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vooral contact met ons op via info@bijenhotelkopen.nl

Bijenhotel werkt mee aan het behalen van de SDG’s!

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn bepaald door de Verenigde Naties (VN), maar kwamen er voor en door iedereen.   

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2016 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015.

In Nederland zitten achter de zeventien doelen 169 targets. Die maken ze nog concreter.

Meer informatie over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen via de website van SDG Nederland en een artikel specifiek over de biodiversiteit in Nederland kunt u hier vinden..

Finalist 2021

De IGNITE Award is een startersprijs voor sociaal ondernemers die met hun onderneming échte maatschappelijke verandering teweegbrengen. bijenhotels.

Winkelwagen