Projecten

Begraafplaats Sambeek / wit bijenhotel BeeNice

In het dorpje Sambeek, onderdeel van de gemeente Boxmeer in N-O Brabant, is een nieuwe begraafplaats met urnenzuilen galerij gerealiseerd. Aangezien de gemeente gecertificeerd is als BIJ-vriendelijke gemeente door Nederland Zoemt, wilden zij de nieuwe begraafplaats ook bijvriendelijk inrichten. Het verzoek kwam of dat wij een bijenhotel wilde maken die paste bij de nieuwe, witte urnenzuilen.

Wij hebben voor dit project de BeeNice ontworpen. Een bijenhotel met 4 kasten, geplaatst in een duurzaam frame met plat dak. Het bijenhotel is gemaakt van lokaal hout, verkregen uit de bossen van de gemeente Boxmeer. Om het bijenhotel goed te laten passen bij de witte urnenzuilen, hebben wij het bijenhotel wit geschilderd.

Met behulp van onze BIJzondere medewerkers is het bijenhotel op de gewenste locatie geplaatst, tussen een mooi bijvriendelijk bloemenmengsel.

Urnenzuilen op de Begraafplaats Sambeek
Bijenhotel BeeNice