Ik ben HARRIE certificering

Om mensen met een arbeidsbeperking duurzaam aan het werk te krijgen faciliteert het UWV, in samenwerking met WerkgeversServicepunt Noordoost Brabant, zogeheten HARRIE-trainingen. Sociale onderneming Impact-Spots, bekend van de bijenhotels van Bijenhotelkopen.nl, heeft de certificering onlangs ontvangen. Eigenaar Bianca Pouw mag zichzelf nu ook HARRIE noemen.

Menig werkgever wil best mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen, maar ziet ook beren op de weg. Toch is de vaardigheid om dat in goede banen te leiden vaak al onder werkgevers en collega’s aanwezig. Het is zo’n collega die Hulpvaardig is, Aandacht heeft, Rustig blijft, Realistisch is, Interesse toont en Eerlijk is, oftwel een HARRIE. “Het zijn vaardigheden die de meeste  mensen van nature hebben”, zegt Theo Duijker, een van de cursusleiders. “Wij maken hen er alleen meer van bewust en reiken praktische handvatten aan.”.

Ik ben Harrie certificaat

Afgelopen week ontving Bianca Pouw als ‘HARRIE’ haar certificaat, uiteraard online, wegens de Corona maatregelen. Daarmee werd een meerdaagse cursus onder leiding van CNV Jongeren afgerond. Bianca Pouw: “HARRIE is de personificatie van de hulpvaardige en attente werkgever of collega die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een extra ondersteuningsbehoefte. Tijdens de cursus heb ik naast het theoretische gedeelte ook met andere (sociale) werkgevers kunnen overleggen over de praktische zaken op de werkvloer voor werknemers met een arbeidsbeperking. Dat was erg waardevol.”.

Er zijn in Nederland meer dan een miljoen mensen die minder makkelijk deel kunnen nemen aan het arbeidsproces. Dat kan zijn door een lichamelijke of geestelijke beperking, psychische klachten of een chronische ziekte die het functioneren hindert. Tien jaar geleden onderzocht CNV-Jongeren wat er nodig is om deze mensen toch optimaal te kunnen laten meedoen op de werkvloer. Basisvoorwaarde voor het welslagen bleek de aanwezigheid van collega’s te zijn die van nature al de HARRIE-kwaliteiten bezitten en ernaar handelen.

Over Impact-Spots

Impact-Spots is een sociale werkplaats gevestigd in het dorp Overloon (N-O Brabant). Wij verschaffen werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoals statushouders en deelnemers vanuit de bijstand, WIA en Wajong. Impact-Spots creëert maatschappelijke impact door een veilige leer- en werkplek aan te bieden aan mensen die nu aan de zijlijn van de maatschappij staan. Door middel van werkleer-, werktaal- en werkfittrajecten werken de deelnemers aan hun (Nederlandse) werknemersvaardigheden en bouwen ze werkervaring op, zodat ze na het traject vanuit een uitkering kunnen doorstromen naar een betaalde baan. 

De medewerkers van Impact-Spots werken o.a. voor Bijenhotelkopen.nl en Ladies of Decor.

Meer informatie over Impact-Spots is te vinden op www.impact-spots.com

ik ben harrie certificaat

Ik ben Harrie

Ik ben Harrie

Wij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan succesvol werk. Bijenhotelkopen.nl is een sociale onderneming voor leren en werken. We werken nauw samen met de gemeente Boxmeer en diverse zorg-ondernemers. Maar ook met Werkgevers Servicepunt Noordoost-Brabant en het UWV. Het doel is om Mensen volwaardig te laten meedoen aan de maatschappij en het werkleven.

Wie is Harrie?

Een tijdje geleden werden we door onze contactpersoon bij het Werkgevers Servicepunt Noordoost-Brabant benadert om een HARRIE Helpt-training te volgen. HARRIE staat voor Hulpvaardig, Alert, Rustig, Realistisch, Instruerend en Eerlijk. HARRIE is de personalisatie van de ideale werkgever / collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers die extra ondersteuning nodig hebben.

Training

Door middel van een meerdaagse training hebben we een toolbox aangereikt gekregen om onze collega’s met extra ondersteuningsbehoefte goed te begeleiden. De volgende onderwerpen kwamen o.a. in de training ruimschoots aan bod:

  • Wat zijn de competenties van HARRIE en hoe zet je die in de praktijk in;
  • Praktische hulpmiddelen om de begeleiding op de werkvloer vorm te geven;
  • Inzicht in de doelgroep arbeidsbeperkten;
  • Intervisies en behandelen van praktijkvoorbeelden.
De training is afgesloten met een certificaat, waardoor Bijenhotelkopen.nl zich nu HARRIE gecertificeerd mag noemen!

Meer weten?

Heb jij een afstand tot de arbeidsmarkt en wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vooral even contact op met Bianca Pouw, onze HARRIE! Zij helpt je graag.

Skip to content