Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

Vragen, advies of hulp nodig? Bekijk onze veelgestelde vragen hieronder.

Hoe kunnen we het beste het bijenhotel ophangen?

Het bijenhotel BeeLittle of BeeHappy kan opgehangen worden zoals op de foto. Boor het hout eerst een klein stukje voor met een boortje van 2 à 3 mm. Met het voorboren voorkom je dat het hout splijt. Draai daarna het meegeleverde oogje in het hout en hang het bijenhotel op een zonnige plek.

Waar kunnen we het bijenhotel het beste plaatsen?

Een bijenhotel kun je het beste een zonnige plek (ingang op het zuiden) in de tuin geven waar het goed beschermd is tegen de regen.

Let daarbij op de volgende zaken:

• Bijen huizen het liefst minimaal een meter boven de grond en warmen graag op in de zon. Voor hen is het dus ideaal als het bijenhotel een aantal uren per dag in de zon staat

• Een plekje in de schaduw mag eventueel ook, maar zorg er dan in ieder geval voor dat er geen regen naar binnen kan komen en dat het bijenhotel zoveel mogelijk uit de wind hangt

• Het bijenhotel moet in de winter op dezelfde plek blijven staan! Als je het zou verplaatsen naar een warmere plek komen de bijen onnatuurlijk vroeg uit en zullen ze het niet overleven

• Je kunt een bijenhotel het hele jaar door plaatsen. Soms kan het enige tijd duren voordat er bijen in komen. Heb geduld, het zal op den duur zeker worden gebruikt

 

De wilde bijen doen het extra goed in een omgeving met bijvriendelijke planten. Bovenstaande afbeelding geeft een goed idee van welke beplanting geschikt is.

Plaatsen jullie ook de bijenhotels?

Onze kleinere modellen zijn gemakkelijk zelf op te hangen. Het plaatsen van de grotere modellen is maatwerk en wordt uitgevoerd door ons professionele montageteam. Neem voor de mogelijkheden en prijzen contact met ons op via het contactformulier.

Op welke manier moet je het bijenhotel onderhouden?

Al onze bijenhotels zijn onderhoudsvrij en wintervast. Maak het bijenhotel niet schoon in de winter. De wilde bijen gebruiken het bijenhotel namelijk om te overwinteren.

Krijg je met een bijenhotel geen last van wespen?

Wespen maken een eigen nest, zij gebruiken geen bijenhotels.

Kan ik het bijenhotel ook op komen halen?

Je bent van harte welkom op onze locatie in Overloon, Baansestraat 7B. Neem van tevoren wel contact met ons op zodat wij de bestelling klaar kunnen zetten. Bestelling via de webshop? Geef dan in het kader “opmerkingen” aan dat je het bijenhotel komt ophalen.