Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoord op vragen die wij regelmatig binnenkrijgen. Staat je vraag er niet bij stuur dan een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

veelgestelde-vragen-bijenhotelkopen.nl

Een bijenhotel kun je het beste een zonnige plek (ingang op het zuiden) in de tuin geven waar het goed beschermd is tegen de regen.

Let daarbij op de volgende zaken:

• Bijen huizen het liefst minimaal een meter boven de grond en warmen graag op in de zon. Voor hen is het dus ideaal als het bijenhotel een aantal uren per dag in de zon staat

• Een plekje in de schaduw mag eventueel ook, maar zorg er dan in ieder geval voor dat er geen regen naar binnen kan komen en dat het bijenhotel zoveel mogelijk uit de wind hangt

• Het bijenhotel moet in de winter op dezelfde plek blijven staan! Als je het zou verplaatsen naar een warmere plek komen de bijen onnatuurlijk vroeg uit en zullen ze het niet overleven

• Je kunt een bijenhotel het hele jaar door plaatsen. Soms kan het enige tijd duren voordat er bijen in komen. Heb geduld, het zal op den duur zeker worden gebruikt.

Al onze bijenhotels zijn onderhoudsvrij en wintervast. Maak het bijenhotel niet schoon in de winter. De wilde bijen gebruiken het bijenhotel namelijk om te overwinteren.

Wespen maken een eigen nest, zij gebruiken geen bijenhotels.

Bijenhotels worden vooral gebruikt door metselbijen. Zij hebben hun naam te danken aan de manier waarop ze hun broedcellen afsluiten. Elke broedcel is een kamertje met een eitje. Deze wordt apart afgesloten met ‘cement’. Dit cement is een mengsel van leem en speeksel. In het gangetje waar al deze broedcellen zitten, laat ze de cel voor de opening leeg. Dit doet ze om zodat indringers niet makkelijk bij haar kroost kunnen komen.

Het plaatsen van onze grote modellen is maatwerk en wordt daarom uitgevoerd door ons professionele montageteam. Onze ervaren monteurs zijn opgeleid om de bijenhotels op de juiste manier te plaatsen voor de wilde bijen. Neem voor de mogelijkheden en prijzen contact met ons op via het contactformulier.

Je bent van harte welkom op onze locatie in Overloon, De Oude Molen 5. Neem van tevoren wel contact met ons op zodat wij de bestelling klaar kunnen zetten.

In de webshop wordt per product aangegeven wat de verzendkosten zijn. Voor grotere aantallen graag contact opnemen via het contact formulier of via info@bijenhotelkopen.nl 

Het leveren en plaatsen van de grotere bijenhotels is maatwerk. Dit wordt snel en professioneel gedaan door ons eigen montageteam. De kosten hiervan staan vermeld bij de afzonderlijke modellen.

De bestelling wordt binnen 3 tot 5 werkdagen verwerkt en aangeboden bij Post NL. Normaal gesproken bezorgt Post NL het pakket dan de eerstvolgende bezorgdag, maar altijd binnen 2 bezorgdagen.

Winkelwagen