Biodiversiteit op begraafplaatsen

Bevorder biodiversiteit op begraafplaatsen


In Nederland staat de biodiversiteit onder druk, maar met uw hulp kunnen we dit veranderen.

Begraafplaatsen dienen niet alleen als eervolle rustplaatsen, maar kunnen ook een rol spelen bij het herstel en/of bevordering van de biodiversiteit. Op begraafplaatsen krijgt de lokale flora en fauna namelijk rustig de kans om te groeien en bloeien. 

De populatie wilde bijen gaat sterk achteruit, ze worden bedreigd door het verdwijnen van natuur en nectarplanten, door ziektes en het gebruik van pesticiden. Met het plaatsen van bijenhotels, maar ook nestkasten voor vogels en vleermuiskasten, kunnen we de biodiversiteit op begraafplaatsen versterken en beschermen. 

Deze voorzieningen zorgen niet alleen voor een veilige haven voor bedreigde diersoorten, het gaat verder dan dat. Bezoekers kunnen genieten van een natuurlijke omgeving waar rust, sereniteit en bezinning centraal staan.

Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen, zowel voor de natuur als voor hen die we herdenken

Begraafplaats in Katwijk aan Zee, Nomada met informatiebord
Begraafplaats in Oostzaan, Nomada met informatiebord
biodiversiteit-op-begraafplaatsen
BeeHoney bijenhotel als natuurlijk kunstobject 

Onze bijenhotels

Onze professionele bijenhotels voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Wij maken en leveren zowel kleine modellen (bijvoorbeeld Nomada en BeeHome XXL), als grote modellen (bijvoorbeeld Melitta en Eucera).

Wilt u echt een natuurlijk kunstwerk op de begraafplaats? Kies dan voor het bijenhotel BeeHoney . Een stijlvol bijenhotel gemaakt van een mix van cortenstaal en hout dat modulair op te bouwen is.

Daarnaast maken en leveren wij ook gierzwaluwkasten, mussenkasten, vleermuiskasten en egelhuizen

Wilt u een uniek bijenhotel? Wij leveren ook maatwerk.
Voor de begraafplaats in Sambeek hebben wij een bijenhotel gemaakt dat paste bij de witte urnenzuilen.

Foto links: Urnenzuilen begraafplaats Sambeek

Foto rechts: Bijpassend bijenhotel BeeNice

urnenzuilen-begraafplaats-sambeek

Wilt u meer informatie en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een mail naar info@bijenhotelkopen.nl

Winkelwagen