Bedrijven en gemeenten

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Een groen en duurzaam beleid is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een moderne bedrijfscultuur. Een groeiend besef van het belang van ons klimaat, milieu en het welzijn van werknemers heeft gezorgd voor een stimulans aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen(MVO).

Hoe relevant maatschappelijk verantwoord ondernemen tegenwoordig is blijkt ook uit het overheidsbeleid. Met het oog op de Europese Energie- en klimaatdoelstellingen voor 2020 investeert de Nederlandse overheid fors in subsidieregelingen op het gebied van groen en duurzaam beleid.

Als ondernemer kun je een grote invloed hebben op je omgeving. De manier waarop je zaken doet en het beleid dat je voert kunnen verder reiken dan persoonlijk gewin. Zo kun je door bewuste keuzes te maken een positieve impact hebben op de lokale biodiversiteit.

bedrijven-en-gemeenten
BeeNice-Bijenhotel

Bijenhotel BeeNice met logopaneel

Daarom een bijenhotel

Bijen staan aan de basis van onze biodiversiteit. Door de bestuivende rol die ze spelen in onze natuur hebben zij een groot aandeel in de voortplanting en ontwikkeling van onze flora. Planten en bloemen, op hun beurt, garanderen weer de voeding en het onderdak van andere dieren, waaronder de mens.

Een professioneel bijenhotel biedt woon- en nestgelegenheid aan wilde bijen. Dit is hard nodig want inmiddels is de helft van alle 358 Nederlandse wilde bijensoorten bedreigd. Door het plaatsen van een bijenhotel investeer je in de duurzaamheid van je bedrijf, maar net zo goed in de vergroening van het gebied waar je bedrijf is gevestigd. De aanwezigheid van wilde bijen heeft immers een grote, positieve, impact op de ontwikkeling van flora en fauna.

Je helpt nog een extra handje als je daarnaast ook aandacht hebt voor de natuurontwikkeling in je gebied. Zo zijn de wilde bijen extra invloedrijk als ze toegang hebben tot bijvriendelijke beplanting.

Investeren in werknemers

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gaat verder dan vergroening. Het gaat ook over het zorgen voor je medewerkers. Verschillende onderzoeken wijzen op de positieve impact van een groene, natuurlijke, omgeving op het welzijn van werknemers. Onderzoek wijst onder andere uit dat een groene omgeving zorgt voor een lager afwezigheidspercentage. Daarnaast verminderen klachten zoals depressie en (chronische)stress en stijgt de productiviteit.

Een investering in werknemers. Zo breng je met maatschappelijk verantwoord ondernemen in een korte tijd een wezenlijke maatschappelijke verandering teweeg.

Gemeente Borsele
Bijenhotel Nomada - Gemeente Borsele

Gemeenten

De overheid heeft een grote slagkracht om duurzaamheid en vergroening te onderstrepen in de landelijke cultuur. Door in te zetten op bijvriendelijke beplanting en het bijvriendelijk inrichten van de openbare ruimte kunnen er grote verschillen worden gemaakt. Bijvriendelijk beheer is in Nederland niet vreemd meer en verschillende gemeenten investeren al in hun lokale biodiversiteit, o.a. door zich aan te sluiten bij de nationale campagne Nederland Zoemt.

Ons aanbod voor bedrijven en gemeenten

Als sociale onderneming bieden wij verschillende modellen professionele bijenhotels aan. Van kleine modellen geschikt als relatiegeschenken of Kerstpakket tot grote exemplaren die als natuurelement geplaatst kunnen worden op een bedrijventerrein, binnentuin, groen dak of parkeerplaats. Ook in de openbare ruimte komen onze bijenhotels goed tot hun recht.

Hieronder zie je een kleine selectie van onze professionele bijenhotels klik op de fotovoor meer informatie over het bijenhotel of ga direct naar een overzicht van al onze bijenhotels. 

nomada-bijenhotel-orbis
Nomada
BeeHome-bijenhotel-XXL
BeeHome XXL
BeeNice-Bijenhotel
BeeNice
Bijenhotel-melitta-puntdaj-wout
Melitta Puntdak
Bijenhotel-Eucera-groen-dak-Blijdorp
Eucera Groen Dak
Bijenhotel-BeeHoney-7vaks
BeeHoney
Winkelwagen