Wereldhave en Bijenhotelkopen.nl slaan handen ineen

Wereldhave en Bijenhotelkopen.nl slaan handen ineen voor duurzaamheid in winkelcentra

11 december 2023 kondigden vastgoedinvesteerder Wereldhave en Bijenhotelkopen.nl de afronding van een vruchtbare samenwerking aan, waarbij ze gezamenlijk de biodiversiteit van zeven winkelcentra hebben verbeterd ten behoeve van Wereldhave’s Better Tomorrow strategie en het behalen van de BREEAM Very Good certificering.

De centra, gelegen in Arnhem(2x), Leiderdorp, Nieuwegein, Purmerend, Heerhugowaard en Roosendaal, hebben een ecologische transformatie ondergaan met voorzieningen van Bijenhotelkopen.nl.

BeeHoney-bijenhotel-Winkelcentrum-Eggert-Purmerend
BeeHoney bijenhotel op het dak bij winkelcentrum Eggert in Purmerend
Vleermuiskasten-winkelcentrum-Eggert-Purmerend
Vleermuiskasten bij winkelcentrum Eggert in Purmerend

Duurzaamheidsprogramma 'A Better Tomorrow'

Wereldhave’s duurzaamheidsprogramma, genaamd ‘A Better Tomorrow’, is het startpunt voor deze samenwerking. Dit programma richt zich op drie belangrijke pijlers met heldere ambities: Better Footprint, Better Nature, Better Living. In lijn met deze visie heeft Wereldhave gekozen voor de expertise van Bijenhotelkopen.nl om ecologische voorzieningen te implementeren en zo de winkelcentra te verduurzamen.

vleermuiskasten-en-gierzwaluwkasten-winkelcentrum-Winkelhof
Vleermuiskasten en gierzwaluwkasten bij winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp
Beehoney-bijenhotel-winkelcentrum-presikhaaf
BeeHoney bijenhotel bij winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem

Ecologische voorzieningen

De geïntegreerde ecologische voorzieningen omvatten professionele bijenhotels, voornamelijk geplaatst op de (groene) daken van de winkelcentra, nestkasten voor diverse (stads)vogels en vleermuiskasten. Het plaatsen van educatieve bebording maakt deel uit van deze duurzame inspanning, gericht op het informeren van bezoekers, winkeliers, bewoners en andere stakeholders over de geïmplementeerde ecologische voorzieningen.

Mart van Kuijk, Group ESG & Sustainability Manager:

“Voor Wereldhave is het van essentieel belang om onze centra te verduurzamen. Door het implementeren van ecologische voorzieningen dragen wij bij aan een betere leefomgeving die de lokale biodiversiteit bevordert. Daarnaast sluit onze eigen sociale impact agenda goed aan bij het sociaal ondernemerschap van Bijenhotelkopen.nl, zoals het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”.
BeeHoney-bijenhotel-winkelcentrum-CityPlaza-Nieuwegein
BeeHoney bijenhotel op groendak bij winkelcentrum CityPlaza in Nieuwegein
Mussenkast-winkelcentrum-Prefikhaaf-Arnhem
Mussenkasten bij winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem

De zeven Wereldhave centra hebben onlangs het BREEAM-certificaat Very Good ontvangen, waarmee de duurzaamheidsprestaties, worden erkend en bevestigd.

De samenwerking tussen Wereldhave en Bijenhotelkopen.nl is een tastbaar voorbeeld van de synergie tussen commerciële belangen en milieubewustzijn. Samen streven ze naar een duurzamere toekomst en dagen ze anderen uit om soortgelijke initiatieven te omarmen.

Over Wereldhave – better everyday life, better business:

Wereldhave Full Service Centers dragen bij aan een leuker en gemakkelijker dagelijks leven voor bezoekers en een betere business voor partners.

Een one-stop locatie waar boodschappen doen, winkelen, vrijetijdbesteding, ontspanning, sporten, gezondheid, werken en andere dagelijkse behoeften samen komen; ondersteund door slimme concepten én services. Door duurzaam te investeren op basis van klant- en omgevingsbehoeften, verrijken wij communities, met aandacht voor het milieu en hebben wij een positieve invloed op hoe mensen leven, werken en winkelen rondom onze locaties. Wereldhave Full Service Centers spelen een cruciale rol in het dagelijks leven van mensen in de grotere regionale steden in Nederland, België en Frankrijk.
Voor meer informatie bezoek www.wereldhave.com

Misschien vind je dit ook interessant

educatieve posten bijenhotel
Nieuws

Nieuw educatief postermateriaal

Nieuw educatief postermateriaal  Bijenhotelkopen.nl heeft onlangs een nieuw product gelanceerd dat gericht is op het vergroten van bewustwording over het belang van het ondersteunen van

Lees verder »
Winkelwagen