Klimaatadaptief huis Curio

Klimaatadaptief huis Curio

Op 7 februari vond de feestelijke opening plaats van het klimaatadaptieve huis bij Curio in de Gemeente Breda, door klimaatburgemeester Iris Blom en Bob Schalken.

Foto: Mattijs van Dalen

Dit project is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven, gericht op het uitwisselen van kennis en het bevorderen van innovatie op het gebied van klimaatadaptatie en natuurinclusief bouwen.

Diverse technische uitwerkingen zijn gerealiseerd bij dit tiny house als voorbeeld van wat er nodig is om woningen toekomstbestendig te maken.

BeeHoney-Bijenhotel-bij-opbouw
BeeHoney bijenhotel met ruimte voor beplanting - foto: Bijenhotelkopen.nl
BeeHoney-bijenhotel-met-plantencassettes-DonkerGroen
Beplanting in cassettes gerealiseerd door DonkerGroen - foto: DonkerGroen

Innovatie op het gebied van klimaatadaptatie en natuurinclusief bouwen

Vebego Groen heeft een natuurinclusieve gevel gerealiseerd, inclusief een haag van Vuurdoorn en diverse nestgelegenheden van bijenhotelkopen.nl, onder andere nestkasten voor mezen, hommelkasten, egelhuizen en Andrena bijenhotels.

Donker Groen heeft een creatieve begroening toegevoegd, inclusief het BeeHoney bijenhotel, waarbij een deel van de cassettes gevuld is met planten.

Later dit jaar worden er nog meer innovaties aan het project toegevoegd.

Natuurinclusieve-gevel-door-Vebego-Groen
Natuurinclusieve gevel door Vebego Groen - foto: bijenhotelkopen.nl
klimaatadaptief-huis-Curio-Mattijs van Dalen
Klimaatadaptieve huis - foto: Mattijs van Dalen

Groen dak met verschillende systemen

Green Revolution is gestart met het inrichten van het groene dak. Verschillende systemen met elk hun eigen watercapaciteit en beplanting zullen worden toegepast. Een van de systemen is afkomstig van Sam Groofing, een nieuw ontwikkeld, modulair en lichtgewicht groendaksysteem, met name geschikt voor hellende daken.

Later dit jaar zullen de verschillende daksystemen worden uitgerust met sensoren, waarmee studenten van Avans Hogeschool via een dashboard data kunnen verzamelen en onderzoek kunnen doen of om te kijken of de klimaatadaptieve aanpassingen daadwerkelijk effect hebben op de omgeving.

Dank aan Donker Groep, Vebego Groen en Green Revolution voor de altijd prettige samenwerking en dat wij de verschillende bijenhotels, nestkasten en egelhuizen hebben mogen leveren voor dit klimaatadaptieve huis!

Over Curio – Curio is de beroepsopleider van West-Brabant. Ze leiden mensen op om het maximale uit zichzelf te halen. Deze talenten, van jong tot oud, kunnen zo aan de slag bij bedrijven en maatschappelijke organisaties in hun regio.

Over Vebego Groen – Voor een gezonde en inclusieve leefomgeving zijn zij zowel de expert op het gebied van biodiversiteit, duurzaamheid en klimaatontwikkeling als partner voor arbeidsparticipatie en inclusief werkgeverschap. Zowel in de publieke als de private buitenruimte. Met een integrale aanpak; van advies, ontwerp en aanleg, tot beheer en onderhoud.

Over DonkerGroen – Al meer dan 60 jaar doen zij de aanleg en onderhoud van groen. Dit is het fundament van hun organisatie. Inmiddels is het werkterrein veel breder geworden. Ze werken integraal, wat betekent dat ze jouw beoogde groenproject zowel kunnen ontwerpen, aanleggen én onderhouden.

Over Green Revolution – Dé groene daken & daktuin specialist uit Breda, een duurzame en gezonde buitenruimte is de missie.

Misschien vind je dit ook interessant

educatieve posten bijenhotel
Nieuws

Nieuw educatief postermateriaal

Nieuw educatief postermateriaal  Bijenhotelkopen.nl heeft onlangs een nieuw product gelanceerd dat gericht is op het vergroten van bewustwording over het belang van het ondersteunen van

Lees verder »
Winkelwagen