BIJ-zonder concert fanfare Overloon bij Bijenhotelkopen.nl

BIJ-zonder-concert fanfare-Overloon-bij-Bijenhotelkopen.nl

BIJ-zonder concert van de fanfare uit Overloon bij bijenhotelkopen.nl 

De Fanfare Vriendenkring heeft op zondag 24 september een BIJ-zonder concert genaamd “Het Tuintreffen” uitgevoerd in de sociale timmerwerkplaats van Bijenhotelkopen.nl. Dit 2-jaarlijkse evenement werd georganiseerd door het bestuur van De Club van 100 als waardering voor alle sponsoren van de fanfare.

Fanfareorkest

Het fanfareorkest, onder leiding van dirigent Geert Mooren, bracht een gevarieerd repertoire ten gehore. Stukken als Bach Koraal 5, Aurora, The Mask of Zorro, Myrys en Mars der medici werden gespeeld. Naast het collectieve optreden van de 65 muzikanten konden vervolgens ook twee jonge solisten hun talenten tonen op het podium.
BIJ-zonder-concert-fanfare-Overloon-bij-Bijenhotelkopen.nl
BIJ-zonder-concert-fanfare-Overloon-bij-Bijenhotelkopen.nl

Presentatie over sociale en maatschappelijke missie

Na de pauze verzorgden Bianca Pouw en Leon Gerrits een presentatie over de sociale en maatschappelijke missie van hun organisatie, Bijenhotelkopen.nl. Het publiek kreeg inzicht in het werk dat wordt verricht in de timmerwerkplaats. Hier worden professionele bijenhotels voor het bedrijfsleven en gemeenten vervaardigd door een vakteam. Het vakteam krijgt assistentie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waaronder vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan. Het unieke aspect van de muzikale ochtend was de setting waarin het fanfareorkest optrad, te midden van werkbanken, zaagmachines, hout-opslag en hoog opgestapelde bijenhotels, egelhuizen en vleermuiskasten.

Fanfare-op-bezoek-bij-bijenhotelkopen
Fanfare-bij-bijenhotelkopen

Het evenement trok een indrukwekkende opkomst. Meer dan 200 enthousiaste toeschouwers kwamen samen om te genieten van de muziek en de sfeer. “Het Tuintreffen” was groot succes en een bijzondere gelegenheid waarin muziek en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand gingen.

Over de fanfare vriendenkring Overloon:

Het fanfareorkest bestaat uit 65 spelende leden en staat sinds 2014 onder leiding van Geert Mooren. Vanaf 1978 speelt het orkest in de eerste divisie. Het fanfareorkest speelt al jaren een zeer gevarieerd programma dat ervoor zorgt dat zowel het publiek als de orkestleden enthousiast blijven. Ons programma bestaat uit zowel lichte als klassieke muziek, pop en filmmuziek.

Misschien vind je dit ook interessant

BeeHoney-bijenhotel-met-plantencassettes-DonkerGroen
Nieuws

Klimaatadaptief huis Curio

Klimaatadaptief huis Curio Op 7 februari vond de feestelijke opening plaats van het klimaatadaptieve huis bij Curio in de Gemeente Breda, door klimaatburgemeester Iris Blom

Lees verder »
Winkelwagen