BIJ-zondere biodiversiteit in de gemeente Soest

BIJ-zondere biodiversiteit in de gemeente Soest

Jaap van den Berg is een betrokken inwoner van de gemeente Soest. Hij is bevlogen bijenliefhebber en heeft uitgebreide kennis van solitaire bijen.

Jaap heeft ervoor gezorgd dat gemeente Soest zich een bij-vriendelijke gemeente mag noemen en blijft zich hiervoor actief inzetten.

Een bij-vriendelijke gemeente voldoet aan de criteria voor bij-vriendelijk beheer, zoals zorgen voor jaarrond bloeiende planten en nestgelegenheid voor wilde bijen.

Samenwerking

In samenwerking met de Soestdijkse Grachten en de Groendienst van de gemeente Soest heeft Jaap er dit keer voor gezorgd dat drie grote bijenhotels en tien nestkasten zijn geplaatst op de bedrijventerreinen in Soest, met als doel het vergroten van de biodiversiteit.

BIJ-zondere hulp

Om dit prachtige project goed uit te kunnen voeren heeft Jaap de hulp ingeroepen van Bikkel4Planet. Jaap is daar als vrijwilliger en begeleider actief. Bikkel4Planet biedt een afwisselende en uitdagende dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met een sterke focus op natuur en milieu. Dit project sluit daar natuurlijk perfect bij aan.  Samen hebben ze de bijenhotels en nestkasten geplaatst en rondom de hotels bloemzaad gestrooid, zodat er voldoende voedsel beschikbaar is voor de bijen.

Wat doet Bikkel4Planet:

De Bikkels maken van het beschermen van flora en fauna hun dagelijks werk. Zo ruimen ze in kleine teams zwerfafval op en werken ze samen met biologische boeren en natuurorganisaties. Ze zijn dus veel buiten te vinden.  

Misschien vind je dit ook interessant

Winkelwagen