Onze producten

Waarom een bijenhotel aanschaffen?
Wilde bijen en andere nuttige insecten bestuiven fruitbomen, bessenstruiken en allerlei andere gewassen. In ons huidige landschap worden nectar- en stuifmeelbronnen en nestgelegenheden erg schaars. Bovendien is het gebruik van pesticiden een groot probleem. Het is erg belangrijk om de solitaire bijen en bestuivende insecten te ondersteunen.

Wilde bijen leven alleen en maken elk een eigen nestje.
Ze leven meestal maar een paar weken, de nakomelingen overwinteren soms als larve of als pop.

Bloem

Alle vrouwelijke wilde bijen kunnen steken, maar de meeste hebben slechts een heel kleine angel, die niet eens door de huid heen komt. Mannetjes hebben er geen, omdat de angel is ontstaan uit een legbuis voor het leggen van de eieren. Wilde bijen steken niet gauw, ze hebben geen kolonie te verdedigen zoals de honingbij.

Kunstmatige nestplaatsen
Bijenhotels of insectenhotels zijn kunstmatige nestplaatsen die uit allerlei natuurlijke materialen zijn opgebouwd, met als basis Nederlands en Belgisch hout, verschillende compartimenten met bamboe en dennenappels. De bijen- en insectenhotels bieden schuil- en nestgelegenheid en overwinteringsmogelijkheden, niet alleen aan solitaire bijen maar ook aan andere nuttige insecten.

Keuze uit verschillende modellen:
Andrena
Nomada
Melitta
Eucera
BeeLittle
BeeHappy

Klik op de link voor de video: Bijenhotel Nomada in de sneeuw

Bijenhotels

Wist u dat?

  • naast honingbijen zijn er ca. 350 solitaire (wilde) bijensoorten in Nederland
  • deze bijen ca. 80% van alle landbouwgewassen bestuiven
  • dat deze bijen in populatie achteruitgaan door het verdwijnen van natuur en nectarplanten en door pesticiden en ziektes
  • onze bijenhotels meteen hulp bieden aan solitaire (wilde) bijen
  • solitaire bijen NIET steken

Help mee en red de wilde bijen met professionele nestgelegenheid