NME Heemskerk schenkt Bijenhotel aan ’t Koetshuijs

Natuur- en Milieu Educatie (NME) Beverwijk & Heemskerk schenkt een Nomada bijenhotel met informatiebord aan bezoekerscentrum ’t Koetshuijs in Heemskerk. Met dit initiatief proberen zij bijen en andere insecten die het moeilijk hebben te helpen. Het Koetshuijs ligt in de kasteeltuin van Kasteel Assumburg op een prachtige locatie.

NME Beverwijk & Heemskerk verzorgt de natuur- en milieueducatie voor beide gemeenten om kinderen en inwoners bewust te maken van allerlei onderwerpen op gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Zij geven bijvoorbeeld lessen aan basisscholen maar verzorgen ook maandelijks educatieve woensdagmiddagactiviteiten voor kinderen.

Nomada-bijenhotel-met-informatiebord-Heemskerk
Nomada-bijenhotel-met-informatiebord-Heemskerk


Op de educatieve middag van woensdag 1 juni is er bij ’t Koetshuijs in Heemskerk een Nomada bijenhotel met informatiebord geplaatst door ons montageteam. Wethouder de Vries was samen met kinderen uit de gemeente en andere aanwezigen bij de officiële plaatsing aanwezig. Naast het plaatsen van het bijenhotel kregen de kinderen uitleg over mieren door de “mierendokter” en mochten ze zelf een insectenhotel in elkaar knutselen.