Nederland Zoemt

Wij zijn partner van Nederland Zoemt.

Van 2017 t/m 2019 is het programma Nederland Zoemt georganiseerd door Natuur & Milieu (N&M), IVN Natuureducatie (IVN), LandschappenNL en Naturalis, financieel mogelijk gemaakt door de Nationale Postcodeloterij. Het doel van Nederland Zoemt is om voor structureel meer voedsel en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland te zorgen.

Er zijn veel activiteiten ontwikkeld voor het publiek (Bijenwerkdag, Nationale Bijentelling, cursussen), scholen (vak bijvriendelijk beheer MBO Groen colleges, lespakketten) en gemeenten (cursussen, certificering van bijvriendelijke gemeenten en de verkiezing voor bijvriendelijkste gemeente). Vanaf 1 januari 2020 wordt het programma Nederland Zoemt voortgezet door N&M en IVN.

Met het programma Nederland Zoemt wordt verder gegaan met het certificeren van bijvriendelijke gemeenten, de jaarlijkse verkiezing van bijvriendelijkste gemeenten, het ontwikkelen van educatiemateriaal en het organiseren van cursussen en workshops. Nederland Zoemt is partner van de Nationale Bijentelling, maar is daar niet de organisator en afzender van.

Nederland Zoemt

Nederland Zoemt is een project van LandschappenNLNaturalisIVN en Natuur & Milieu, mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, met als doel het structureel vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland.

Bijenhotelkopen.nl is als partner aangesloten bij Nederland Zoemt. Zie voor meer informatie de website www.nederlandzoemt.nl.

Skip to content