Nederland Zoemt en Bijenhotelkopen.nl tekenen samenwerkingsovereenkomst

Na al ruim 2 jaar samen te hebben opgetrokken hebben Nederland Zoemt en Bijenhotelkopen.nl vrijdag een nieuwe, officiële samenwerkingsovereenkomst voor 3 jaar getekend. Het document werd ondertekend door Dorien Ackerman (directeur campagnes van Natuur & Milieu) en Bianca Pouw (eigenaar van sociale onderneming Bijenhotelkopen.nl). Binnen de samenwerking gaan Nederland Zoemt en Bijenhotelkopen.nl samen Nederland nog bijvriendelijker maken.

Van 2017 t/m 2019 is het programma Nederland Zoemt georganiseerd door Natuur & Milieu, IVN Natuureducatie, LandschappenNL en Naturalis, financieel mogelijk gemaakt door de Nationale Postcodeloterij. Het doel van Nederland Zoemt is om voor structureel meer voedsel en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland te zorgen. 

De laatste 2 jaar zijn er veel activiteiten ontwikkeld voor het publiek (Bijenwerkdag, Nationale Bijentelling, cursussen), scholen (lesvak bijvriendelijk beheer MBO Groen colleges, lespakketten) en gemeenten (cursussen, certificering  van bijvriendelijke gemeenten en de verkiezing voor bijvriendelijkste gemeente). Vanaf 1 januari 2020 wordt het programma Nederland Zoemt voortgezet door Natuur & Milieu en IVN met als officieel en exclusief partner Bijenhotelkopen.nl. 

Met het progamma Nederland Zoemt wordt verder gegaan met het certificeren van bijvriendelijke gemeenten, de jaarlijkste verkiezing van de meest bijvriendelijkste gemeente, het ontwikkelen van educatiemateriaal en het organiseren van cursussen en workshops. 

 

Ondertekening Bijenhotelkopen.nl - Natuur en Milieu
Dorien Ackerman, directeur Campagnes van Natuur & Milieu (rechts) en Bianca Pouw, eigenaar van Bijenhotelkopen.nl
nederlandzoemt
Skip to content