BREEAM

Waar staat BREAAM voor?

BREEAM is een afkorting van Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is een duurzaamheidskenmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Een hoge BREEAM-score is van invloed op zowel de waarde, als op het groene imago van het gebouw en heeft bovendien invloed op een gezondere en productievere werk- en leefomgeving. Het is bruikbaar bij nieuwbouw (zoals warehouses) en bij grote renovaties van grote (kantoor)gebouwen. Het is bruikbaar als instrument voor overheden, projectontwikkelaars, woningcorporaties, adviseurs, vastgoedbeleggers en opdrachtgevers.

BREEAM is ontwikkeld door het Building Research Establishment (BRE), een Engelse onderzoeksinstantie die in grote lijnen vergelijkbaar is met het Nederlandse TNO. De Nederlandse versie werd ontwikkeld door de DGBC (Dutch Green Building Council).

bijenhotel-DHL


De Concreet wil het zeggen dat een groene daktuin en/of een groene gevel en omgevingsbeplanting ervoor zorgt dat de werknemers zich prettiger voelen en daardoor een betere arbeidsprestatie leveren en de beplanting en het plaatsen van bijenhotels of nestkasten van invloed is op de leefomgeving van dieren zoals wilde bijen, vogels en vleermuizen. Dit kan worden bereikt door de inrichting in samenwerking met een ecoloog op te stellen.

Beoordeling vindt plaats op de onderdelen; management, gezondheid, energie, water, transport, materialen, afval, landschap en ecologie, vervuiling.

Op grond van het aantal hierop verleende punten wordt het BREEAM-keurmerk toegekend met de termen Pass, Good, Very Good, Excellent of Outstanding.

Wij leveren professionele bijenhotels, maar ook nestkasten en vleermuiskasten, voor BREEAM projecten. Klanten zijn o.a. PostNL, DHL, Van der Valk Hotels, diverse bouwbedrijven zoals Hercuton en Aan de Stegge en diverse ecologische adviesbureaus.

Op de foto’s zijn te enkele BREEAM projecten te zien:

  • DSV, BREEAM Excellent gecertificeerde vestiging
  • DHL (sorteercentrum Dordrecht), BREEAM Outstanding gecertificeerde vestiging
  • Winterwarm Heating Solutions BV, BREEAM Outstanding gecertificeerde vestiging

Wilt u meer informatie hierover ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Winkelwagen