Bijenhotel in rozentuin van Landgoed Bijstein

In de rozentuin van Landgoed Bijstein heeft ons montageteam een Melitta bijenhotel met schuin dak mogen plaatsen. Een zeer geschikte plaatst voor het bijenhotel. De rozen bevatten namelijk volop voedsel (nectar en stuifmeel) voor de bijen.

bijenhotel-in-rozentuin
bijenhotel-in-rozentuin


Landgoed Bijstein is een monumentale buitenplaats binnen de gemeente Putten. Het landgoed is aangewezen als beschermd (rijks)monument en ligt in een 19e eeuws landschapspark van ca. 7 ha. Als een van de weinige particulier bewoonde buitenplaatsen vertegenwoordigt het landgoed architectonische-, stedenbouwkundige- als cultuurhistorische waarden van regionaal en nationaal belang.

Landgoed-Bijstein
Landgoed-Bijstein


De afgelopen decennia heeft de eigenaar, conservenfabrikant J. Struik, kosten noch moeite gespaard om het landgoed weer in zijn oude luister te herstellen. Daarbij zijn zowel het landhuis als de omliggende parken op respectvolle wijze grondig onder handen genomen. Dankzij deze inspanningen is de Veluwe een gaaf landhuis rijk gebleven dat representatief is voor de bouwstijl van eeuwen her.

bijenhotel-in-rozentuin