Bijenhotel afscheidscadeau groep 8 aan school

De kinderen van groep 8 en hun ouders, van de Dominicusschool in Utrecht, hebben als afscheidscadeau twee Nomada bijenhotels met een informatiebord geschonken aan de school. Een mooi cadeau met een educatief randje, waar de school jaren plezier van zal hebben. Daarnaast dragen de bijenhotels bij aan biodiversiteit in de stad.

Nomada-bijenhotels-Dominicusschool
Nomada-bijenhotels-met-infobord

De St. Dominucusschool in Utrecht is gevestigd op twee locaties in Utrecht in de wijk “Oog en Al”. Sinds 1955 is de school gevestigd op de hoek van het Beethovenplein en de Händelstraat. Maar al jaren was en is de vraag groter dan de capaciteit in het gebouw op die locatie. Sinds 2014 beschikt de school daarom over een tweede locatie de ‘Cereolfabriek’.

Deze oude lijnzaadfabriek stamt uit 1908 en heeft in 2001 de status van Rijksmonument gekregen. Na een verwoestende brand in 2008 is de lijnzaadfabriek volledig gerestaureerd en heeft het een herbestemming gekregen, een multifunctionele accommodatie met een basisschool, BSO, sportzaal, theaterzaal, bibliotheek en horeca.

De groepen 7 en 8 van de Dominicusschool krijgen les op deze prachtige historische locatie waar ze veel samenwerken met de andere partners die gevestigd zijn in het gebouw.

Dominicusschool_bijenhotel